Masca devine obligatorie la evenimentele în aer liber și la Cluj

Trimite și altora

În contextul creșterii numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19, dar și pentru a limita răspândirea acestuia, autoritățile au decis ca măștile de protecție să devină obligatorii la evenimentele în aer liber și în județul Cluj. 

”Începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

“De asemenea, UAT-urile (n.r. – autoritățile locale) vor identifica toate spatiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale , locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, in vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea DSP”, a mai declarat prefectul.

Orarul de aplicabilitate pentru purtarea măștii de protecție este 0-24, pe toată durata stării de alertă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY