Brăișor, o destinație turistică inedită de la poalele Munților Vlădeasa

Trimite și altora

Una dintre cele mai pitorești destinații turistice din Transilvania este satul Brăișor, din apropiere de Huedin. Satul îi atrage pe turiști prin arhitectura sa tradițională, prin peisajele superbe de la poalele Munților Vlădeasa, dar și prin gastronomia tradițională.

Satul Brăișor și-a păstrat arhitectura de pe vremea bunicilor. Casele tradiționale au fost renovate îngrijit, iar infrastructura modernizată. În Brăișoru există drumuri bine asfaltate, rețele moderne de apă și de canalizare, precum și Internet de mare viteză. Localnicii sunt ospitalieri și dispuși oricând să organizeze câte o petrecere tradițională în șurile care devin spații de socializare, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare menite să prevină răspândirea coronavirusului, spune specialistul în folclor, Ioan Cocian.

În condiții obișnuite, turiștii vin în Brăișor din toate colțurile lumii, spune proprietara unei pensiuni.

În ultima vreme, mulți români au început să descopere frumusețea naturii din Brăișor. Pentru mulți dintre ei, acest sat reprezintă un adevărat refugiu în care scapă deopotrivă de caniculă și de agitația marilor orașe.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday: 235 de clujeni internați cu virusul COVID-19
Next article1 215 cazuri noi, dintre care 23 la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two + 14 =