Finanțare europeană de 15 milioane de lei pentru spitalele clujene

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj anunță câștigarea celui de-al doilea proiect finanțat din fonduri europene care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza COVID-19.

În valoare totală de 15.340.540,85 de lei, contractul de finanțare a fost semnat de către conducerea Consiliului. Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului.

Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie a.c., când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAdrian Oros: Rectificarea bugetară este necesară pentru relansarea economiei
Next articleCOVID-19 a mai ucis 45 de pacienți, în România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY