Studiu neoficial: 4 la sută dintre mașinile care circulă în Cluj-Napoca sunt electrice sau hibride

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru mașinile electrice și hibride este în continuă creștere. Studii neoficiale arată că mai mult de 4 la sută dintre mașinile care circulă în oraș sunt deja electrice sau hibride. Administrația locală face eforturi pentru a stimula interesul clujenilor prin investiții în dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare și prin facilități precum locuri rezervate în parcările clujene sau posibilitatea de a încărca gratuit automobilele electrice.

Clujul este unul dintre orașele care au mizat pe transportul nepoluant. Practic, este vorba de primul oraș din România care a cumpărat și pus în circulație autobuze electrice, iar până în anul 2030, întregul transport public din oraș ar urma să fie nepoluant. De asemenea, administrația locală a investit în dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare pentru mașinile electrice și a dotat și Poliția Locală cu asemenea automobile, spune șeful Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul primăriei, Ovidiu Cîmpean.

Dezvoltarea infrastructurii de stații electrice este esențială, spune reprezentantul unei companii care vinde automobile electrice, Marius Zăhan.

La Cluj, există o echipă care încearcă să dezvolte o mașină electrică ieftină, care să fie construită în România, spune unul dintre membrii echipei, Ștefan Breban.

În prezent, piața automobilelor electrice din România este puternic stimulată de subvențiile plătite de autorități. Însă, pe măsură ce modelele electrice se vor ieftini, probabil, valoarea subvențiilor va scădea.

Comments

comments

SHARE
Previous article755 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore
Next articleDouă recorduri negative, în 24 de ore, din cauza COVID-19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × one =