Bani europeni pentru drumul turistic Agârbiciu – Beliș

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul „Modernizarea DJ 103K km 9+435 – km 35+155 – etapa I Elaborarea documentației tehnico-economice, pentru a fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Proiectul vizează elaborarea documentației tehnico – economică pentru modernizarea unui sector de drum în lungime de aproximativ 26 de kilometri care traversează localitățile Agârbiciu, Dângău Mare, Dângău Mic, Râșca și Beliș.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate și dezvoltarea economică a acestei zonei rurale cu un crescut potențial turistic, situată în proximitatea rețelei europene de transport TEN-T. De asemenea, reabilitarea acestui traseu va facilita accesul transportatorilor dinspre drumurile naționale înspre zona cuprinsă în proiect, constituind o alternativă viabilă, capabilă să contribuie la decongestionarea traficului auto pe anumite sectoare de drumuri naționale.

Valoarea totală estimată pentru elaborarea documentației tehnico-economice este de 1.449.540 lei, din care 1.420.549,20 reprezintă suma nerambursabilă solicitată iar 28.990,80 lei contribuția proprie a forului administrativ județean.

În ceea ce privește finanțarea execuției propriu-zise a lucrărilor de reabilitare, intenția Consiliului Județean Cluj este de a accesa fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul va avea primul cluster de educație din România
Next articleRută aeriană Cluj-Napoca – Liverpool
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 + one =