Bani europeni pentru dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello

Trimite și altora

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a obținut, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, noi fonduri europene pentru consolidarea capacității unității sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă că „E îmbucurător faptul că am câștigat această nouă finanțare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare și la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi și echipamente de protecție vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecția personalului medical și a pacienților.”

Contractul de finanțare recent semnat prevede achiziționarea a 10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituției spitalicești, precum și a 152.400 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor de care urmează să beneficieze Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” este de 2.360.962,92 de lei.

Practic, acești bani vor fi avansați de Consiliul Județean, care își va recupera fondurile investite de la Uniunea Europeană.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY