Metroul din Cluj-Napoca prinde contur: e gata studiul de prefezabilitate

Trimite și altora

Primarul Emil Boc a anunţat că a fost finalizat studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului care va lega oraşul de zona metropolitană.

Specialiștii estimează că magistrala de 14,4 kilometri va costa aproape un miliard de euro, ira lucrările ar dura 11 ani.

Primarul Clujului, Emil Boc spune că pentru realizarea metroului se va apela şi la fonduri europene din exerciţiul financiar 2021-2027. Într-o primă fază, metroul va străbate o parte a oraşului şi va asigura o legătură cu Floreştiul.

Noul coridor magistral de transport rapid (metrou) pe axa vest-centru-est va lega viitorul spital regional de urgență, cartierul Mănăștur, centrul orașului Cluj-Napoca și zona de est a orașului, și va ajunge până la aeroport. Ulterior, linia va fi extinsă şi spre alte localităţi din zona metropolitană Cluj.

Studiul de prefezabilitate a urma să fie aprobat şi de comuna Floreşti şi apoi va fi înaintat Guvernului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleWizz Air își extinde operațiunile la Cluj-Napoca
Next article2 844 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × four =