UBB inaugurează Stațiunea de Cercetări Științifice Danubius

Trimite și altora

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va inaugura, în următoarele zile, noua „Stațiune Științifică UBB – Danubius” din Coronini, județul Caraș-Severin. Aceasta a fost realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbție, de către UBB, a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Stațiunea UBB – Danubius a fost dotată deja cu două laboratoare științifice, fiecare coordonat de una dintre facultățile UBB, dar în care sunt și pot fi implicați specialiștii din oricare dintre cele 22 de facultăți ale Universității:

  • (1) Laboratorul de Biogeografie și Conservare a Biodiversității (coordonat de Facultatea de Biologie și Geologie);
  • (2) Laboratorul pentru Investigarea Factorilor de Mediu (coordonat de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului).

Pe lângă componenta științifică reflectată de această nouă infrastructură de cercetare, stațiunea oferă facilități de cazare, de servire a mesei și spații pentru organizarea a activităților cu caracter academic. Ea este destinată atât practicii de specialitate a studenților de la programele de studii din cadrul universității, cât și organizării de workshopuri, simpozioane, conferințe sau congrese științifice și școli de vară.

„Așa cum am spus la data acceptării propunerii universității din Reșița de a fuziona prin absorbție cu UBB, unul din motivele principale a fost și angajarea activă a UBB în proiecte de tip Danubius. Am dorit acest lucru, l-am realizat, iar acum aștept ca specialiștii și studenții UBB, din Cluj-Napoca și din Reșița, să utilizeze și să dezvolte această componentă științifică, atât în sine, cât și cu impact asupra educației și relației inovative cu comunitatea și mediul socio-economic”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. El a adăugat că și alte laboratoare științifice, relaționate cu Dunărea și Parcul Natural Porțile de Fier (și alte parcuri naturale din județ), sunt în fază de pregătire.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY