Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Trimite și altora

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) prin Centrul de transfer de cunoaștere Hasso Plattner și Cluj IT Cluster organizează în zilele de 26 și 27 noiembrie 2020, prima ediție a conferinței internaționale care va analiza procesele transformării digitale la nivel organizațional care generează impact în comunitatea din care facem parte. 

După modelul de succes al Cluj Innovation Days, reconfirmat pe parcursul celor 8 ediții ale conferinței ca o platformă de legătură pentru stabilirea bazelor de cooperare naționale și internaționale, sprijinirea a noi modele de inovare în business și reunirea mediului de afaceri cu reprezentanți ai mediului public și de cercetare, conceptul Innovation Days se extinde începând cu 2020 către Regiunea Centru prin parteneriatul încheiat între cele două organizații.

Sibiu Innovation Days 2020 este un eveniment născut din dorința de a coagula toate forțele care gravitează în jurul conceptului de inovare prin digitalizare.

“Pornită ca o inițiativă a asociației Cluj IT, Sibiu Innovation Days a reprezentat o necesitate pentru Sibiu, pentru universitate, pentru companiile din zonă, în ideea de a strânge laolaltă toți factorii de decizie care acționează în jurul conceptelor de digitalizare, inovare și transfer de cunoaștere spre o societate mai inteligentă și o viață mai bună pentru membrii ei. Provocările la nivelul societății prin emergența digitalizării în toate sectoarele de activitate, de la industrie, medicină, gestionarea inteligentă a oraşelor, mobilitate inteligentă şi autonomă până la schimbările introduse la nivelul desfășurării muncii prin apariția coșmarului denumit “COVID-19”, avansul în tehnologii digitale, în Inteligenţa Artificială şi securitate cibernetică, toate acestea reprezintă lucruri de actualitate pentru toţi membrii comunităţii sibiene şi despre care se va vorbi la Sibiu Innovation Days. În aceeași măsură vom putea afla viziunea Comisiei Europene pentru Cercetare şi Inovare asupra acestor problematici prin prezența unor persoane de decizie din cadrul acestei instituții europene.” a declarat prof.univ.dr.ing. Adrian Florea, Director al Centrului de transfer de cunoaștere Hasso Plattner din Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

Sibiu Innovation Days 2020, precum Cluj Innovation Days, este rezultatul viziunii Cluj IT de a crea ecosisteme de inovație deschisă. Inovația nu este privilegiul unei anumite locații. Inovația se întâmplă acum peste tot în lume. Prin urmare, fiecare comunitate are ceva valoros de împărtășit cu alte comunități. Astfel, trebuie să activăm și să facem mai vizibil acest proces în cât mai multe locuri posibile, spre beneficiul tuturor. Așteptăm cu nerăbdare un lanț de „Innovation Days” în Transilvania și mai departe în România, unde primele două verigi ale lanțului sunt Cluj Innovation Days și Sibiu Innovation Days. Îi urez mult noroc primei ediții a acestui eveniment și transmit salutări sincere organizatorului principal, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.”, a declarat prof.univ.dr.ing. Stelian Brad, Președinte al Cluj IT Cluster

Cui îi sunt adresate activitățile?

  • manageri și angajați din companii medii sau mijlocii active în regiunea Transilvaniei, și nu numai, interesați de procesele transformării digitale
  • antreprenori care își doresc să descopere noi modele de inovare și oportunități de colaborare
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.
  • cadre didactice și cercetători care doresc să înțeleagă mai bine tendințele de dezvoltare ale domeniului IT, impactul acestuia asupra fabricilor viitorului, precum și cerințele de noi competențe ale angajaților în companii.

Accesul participanţilor este gratuit pe parcursul celor două zile ale evenimentului care se va derula exclusiv online, iar cei interesați să participe pot solicita accesul completând formularul de pe website-ul conferinței. Pentru mai multe detalii privind programul evenimentului și înregistrarea vă invităm să accesaţi: https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/

Comments

comments

SHARE
Previous articleRata îmbolnăvirilor COVID-19, din ultimele 24 de ore, este de peste 42%
Next article7 753 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în țară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − six =