Consiliul Județean Cluj se implică în realizarea unei telegondole la Turda

Trimite și altora

Autoritățile județene și cele locale din Turda vor colabora pentru crearea unei telegondole la Turda.

Astfel, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat, împreună cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei, un acord de asociere în vederea derulării, în comun, a proiectului de investiții vizând construirea, la Turda, a unei linii de transport urban și periurban, pe cablu, adică a unei telegondola.

”Acest nou proiect demarat de Consiliul Județean Cluj împreună cu primăria Turda prevede înființarea unei noi alternative de transport, total nepoluante. Astfel, noua rețea de tip telegondolă va uni cele mai importante trei obiective turistice din zonă, respectiv Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor”, afirmă reprezentanții Consiliului Județean.

În baza acestui acord, Consiliul Județean Cluj va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean va asigura și cofinanțarea execuției lucrărilor pe acele tronsoane ale rețelei situate în afara municipiului Turda.

Costurile de implementare a acestui îndrăzneț proiect de creștere a vizibilității turistice a zonei Turda urmează să fi suportate din fonduri europene.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRialda s-a pregătit de sărbători cu noi colecții (A)
Next articleZile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − nine =