Investiții de 500.000 de lei în spitalele clujene

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a aprobat noi investiții menite să contribuie la îmbunătățirea modului de organizare și funcționare a spitalelor clujene. Anunțul vine în contextul în care spitalele clujene trebuie să facă față pandemiei de coronavirus.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Din dorința de a oferi pacienților cele mai bune servicii și de a face față cât mai bine acestei provocări sanitare, mobilizăm toate resursele de care e nevoie astfel încât spitalele clujene să dispună de dotările necesare și de infrastructura adecvată”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, afirmă că această perioadă a arătat cât de binevenite sunt investițiile în sistemul sanitar. Istvan Vakar a ținut să mulțumească tuturor angajaților spitalelor, atât celor aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, cât și celor care îi suplinesc pe medicii și pe ceilalți specialiști implicați în combaterea pandemiei.

Astfel, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, instituție medicală aflată în subordinea forului administrativ județean, a fost aprobată înființarea a 13 posturi suplimentare. Acest demers este necesar pentru ca organizarea activității spitalului să răspundă cât mai bine nevoilor actuale ale pacienților, în contextul în care personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar este suprasolicitat. Spitalul clujean este implicat direct în lupta împotriva coronavirusului.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a decis ca din bugetul propriu să suplimenteze cu încă 100.000 de lei investiția referitoare la lucrările de reparații și modernizare din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din subordine. Este vorba de cel mai eficient spital din România în lupta împotriva coronavirusului, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății.

Nu în ultimul rând, pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, instituție medicală subordonată Ministerului Sănătății, forul administrativ județean a alocat 400.000 de lei. Banii proveniți din bugetul Consiliului Județean vor fi folosiți pentru achiziționarea echipamentelor de protecție necesare combaterii pandemiei provocate de coronavirus.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + ten =