UMF Iuliu Hațieganu donează dezinfectanți spitalelor clujene

Trimite și altora

Cadrele didactice ale Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj au început să producă biocide. Profesorii clujeni produc zilnic 150 de litri de dezinfectant pentru mâini. Dezinfectantul este apoi donat spitalelor, potrivit Via Cluj TV.

Cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, dar și studenții au decis să se implice în lupta împotriva coronavirusului. Unii dintre profesorii de la Medicină sunt și medici în spitalele clujene. Mulți studenți s-au oferit voluntari pentru a servi în spital, inclusiv studenți din străinătate. De asemenea, cadrele didactice ale Facultății de Farmacie lucrează în fiecare zi pentru a produce dezinfectanți, spune rectorul universității clujene, Anca Buzoianu.

Universitățile clujene au pus la dispoziția autorităților laboratoarele și aparatele de testare. Multe dintre testele pentru detectarea coronavirusului sunt procesate în universitățile de Medicină și Farmacie, Babeș-Bolyai și de Științe Agricole și Medicină Veterinară. De asemenea, mulți studenți muncesc voluntar pentru a cumpăra medicamente și alimente pentru persoanele mai în vârstă de 65 de ani.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − eleven =