CSR: Serviciul de Ajutor Maltez hrănește, zilnic, mai mult de 100 de clujeni

Trimite și altora

Una dintre cele mai generoase inițiativa caritabile din județul Cluj este proiectul Masa pe Roți, derulat de Serviciul de Ajutor Maltez. În prezent, mai mult de 100 de persoane sunt hrănite zilnic datorită donatorilor și voluntarilor care sprijină Serviciul de Ajutor Maltez.

Pandemia de coronavirus a agravat situația multor persoane vulnerabile. Din motive sanitare, multe organizații neguvernamentale și-au suspendat ori redus activitatea. Nu este, însă, cazul Serviciului de Ajutor Maltez. Această organizație caritabilă a decis să își sporească implicarea în comunitate. La începutul anului, aproximativ 20 de persoane din Cluj erau hrănite zilnic prin intermediul programului Masa pe Roți. Acum, numărul lor a ajuns la peste 100. Practic, este vorba de persoane prea bătrâne sau prea bolnave pentru a se hrăni pe cont propriu. Însă ele nu sunt abandonate. Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez duc, zilnic, acestor oameni câte o masă caldă, oferită cu ajutorul donatorilor din Cluj. De multe ori, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez sunt singurele persoane care mai bat la ușile acestor clujeni.

Practic, hrana dusă de voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez poate fi donată de oricine, carte cumpără, cu 14 lei, un Meniu din Suflet, de pe aplicațiile de livrare de hrană, precum Tazz.ro. Există, de asemenea, o companie de catering fondată de clujeanca Dorina Clonda, – Apetit Catering – care donează în fiecare zi o cantitate mare de mâncare beneficiarilor Serviciului de Ajutor Maltez. Programul este susținut, deocamdată, și prin intermediul donațiilor strânse prin intermediul proiectului Walking Month.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY