Pensiunile din Țara Moților își așteaptă turiștii care serbează Anul Nou Bătrân

Trimite și altora

Pensiunile din Munții Apuseni se pregătesc pentru a-și primi oaspeții care serbează Revelionul pe stil vechi sau Anul Nou Bătrân. Unii dintre turiști sunt români de origine basarabeană. Există și ucrainieni din Maramureș și Bucovina ori sârbi din Banat, însă au reînceput să vină și românii din Republica Moldova. Unii dintre ei și-au petrecut și Crăciunul pe stil vechi în Munții Apuseni.

Țara Moților are numeroase destinații care atrag turiști din toate colțurile țării. În acest an, pensiunile au trebuit să se adapteze condițiilor sanitare impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. În județul Cluj, în restaurantele pensiunilor pot să servească masa doar turiștii care sunt cazați în pensiune, iar hotelierii pot închiria doar jumătate dintre locurile de cazare. În interiorul pensiunilor, purtatul măștilor este obligatoriu, iar turiștii sunt sfătuiți să se dezinfecteze foarte des. Cu toate acestea, Revelionul petrecut la munte are un farmec aparte, iar gastronomia tradițională este apreciată, spune fondatorul pensiunii Popasul Iancului din Mărișel, Viorel Pleșa.

Unii dintre turiști și-au petrecut și Crăciunul pe stil vechi în Țara Moților și vor rămâne până după Anul Nou Bătrân.

Prețul unei nopți de cazare cu mic dejun inclus pornește de la 50 de euro pentru o familie de trei persoane și poate urca până la 120 de euro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânia, pe locul 3 în lume în topul țărilor cele mai bune pentru munca la distanță
Next articleKPMG: Codul Fiscal evoluează sub presiunea pandemiei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight + three =