Cum se pregătesc pensiunile din Apuseni pentru Sărbători

Trimite și altora

Pensiunile din Munții Apuseni au luat măsuri speciale pentru a respecta regulile sanitare în perioada Crăciunului și a Revelionului. În restaurantele din sate turistice precum Sâncraiu ori Mărișel, doar jumătate din locuri vor fi păstrate. Proprietarii de pensiuni au investit în substanțe dezinfectante, iar membrii personalului vor purta mască. Petrecerile vor fi înlocuite cu activități în aer liber.

Zona Munților Apuseni este una dintre cele mai frumoase din România. În mod tradițional, vacanțele în Țara Moților atrăgeau turiști din toată lumea, spune fondatorul Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa, cel care a întemeiat și prima pensiune din comună, Popasul Iancului.

În acest an, însă, la Mărișel, turiștii români vor reprezenta marea majoritate a oaspeților pensiunilor. Cele mai multe dintre pensiuni sunt deja rezervate pentru Crăciun, mai ales că proprietarii pensiunilor au pus la dispoziția oaspeților doar jumătate din locurile obișnuite, pentru a putea respecta regulile de distanțare socială. În unele comunități, precum Sâncraiu, pensiunile s-au asociat, pentru a-i distribui echitabil pe turiștii care doresc să își petreacă sărbătorile în Țara Călatei, spune primarul Andras Poka.

Tot din motive sanitare, petrecerile tradiționale au fost înlocuite cu activități în aer liber. Turiștii sunt îndemnați să descopere frumusețea Carpaților Occidentali prin intermediul drumețiilor sau al excursiilor cu săniil trase de cai. În locul petrecerilor de Revelion din restaurante, proprietarii de pensiuni vor să aprindă focuri mari de cetină de brad, în jurul cărora turiștii vor putea să savureze un pahar de ceai cald sau de vin fiert.

Comments

comments

SHARE
Previous articleA fost lansată aplicația PayPoint
Next articleRelansare pentru transporturile aeriene din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 5 =