Pensiunile din Țara Moților își așteaptă oaspeții de Crăciun

Trimite și altora

Pensiunile din Munții Apuseni se pregătesc pentru a-și primi oaspeții care își vor petrece Crăciunul și Revelionul în Țara Moților. De pe mese nu vor lipsi preparatele tradiționale, pălinca sau vinurile de Târnave. Mulți dintre turiști vin din afara țării.

Una dintre cele mai frumoase zone turistice din Transilvania este Țara Moților. Foarte mulți turiști vin în sate precum Mărișel, Beliș sau Băișoara pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă. În unele dintre aceste zone, turiștii au posibilitatea de a face și schi sau săniuș, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Unii dintre turiști au și sosit. Printre ei se numără și români din Basarabia, care au dorit să își petreacă vacanța în Munții Apuseni. Alți turiști vin din străinătate, iar printre ei se numără și turiști din Israel, care au venit la schi.

Pentru masa de Crăciun, proprietarii de pensiuni au pregătit bucate tradiționale, de la șuncă, lebervurști, cârnăciori până la turtă dulce, palaniețe cu prune sau linzere cu mere. De pe mese nu vor lipsi vinurile albe de Târnave sau cele roșii de pe Valea Mureșului, pălinca sau cidrul preparat pe Valea Someșului Mic.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDaniel David: UBB vrea să intre în categoria World Class Universities
Next articleClădirile fabricii Clujana, cumpărate de Consiliul Județean Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − 1 =