USAMV își face cramă – Universitatea clujeană deține podgoria din Apoldu

Trimite și altora

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj își va înființa propria sa cramă. Aceasta va valorifica producția de vin obținută în podgoria de la Apoldu, cumpărată anul trecut de universitatea clujeană. Profitul obținut din vânzarea vinului va fi folosit pentru finanțarea unor proiecte de cercetare sau educaționale.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și-a asumat modelul de universitate antreprenorială. De aceea, anul trecut, universitatea clujeană a cumpărat o podgorie în zona Apoldu din județul Sibiu. În această podgorie se află nucleul genetic al unui vechi soi românesc, Iordana. Podgoria va fi folosită pentru cercetare științifică, dar și pentru pregătirea practică a studenților, spune rectorul Cornel Cătoi.

Însă podgoria a produs și o cantitate importantă de vin. Acest vin va fi vândut, iar cu profitul obținut vor fi finanțate proiecte academice, spune rectorul Cornel Cătoi.

Vinul de Apoldu va putea fi cumpărat din magazinele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Deocamdată, există două astfel de magazine, în care sunt vândute produsele fabricate de studenți și de mici fermieri, dar rețeaua de magazine din Cluj-Napoca va fi extinsă în acest an, potrivit ViaCluj.tv.

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul continuă să atragă investiții în 2021
Next articleNumărul deceselor din cauza COVID-19 înregistrează o creștere alarmantă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

12 + twelve =