S-au dublat vânzările de mașini electrice în România

Trimite și altora

Vânzările de mașini electrice s-au dublat în România în anul 2020. În total, au fost vândute 3.800 de bucăți, potrivit datelor furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Această creștere este susținută mai ales de subvențiile guvernamentale, acordate prin programul Rabla Plus. De asemenea, a crescut cu 5,2 la sută numărul de mașini hibrid vândute în România anul trecut. Astfel, au fost vândute pe piața românească mai mult de 5.000 de bucăți, potrivit Transylvania Today.

Aceste creștere sunt remarcabile în contextul în care, din cauza pandemiei, piața mașinilor noi vândute în România a scăzut dramatic. Descreșterea a fost de 21,7 la sută, până la aproximativ 125.000 de bucăți.

Piața auto a cunoscut o revenire consistentă în trimestrul al patrulea al anului trecut, mai ales în lune decembrie. Astfel, în decembrie 2020 au fost vândute cu 16,2 la sută mai multe mașini decât în decembrie 2019.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePeste 4 400 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore
Next articleAviz favorabil pentru vânzarea TeraSteel și Wetterbest
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + 16 =