Tot mai multe voci din societatea civilă cer reglementarea circulației trotinetelor electrice

Trimite și altora

Mai mulți reprezentanți ai societății civile din Cluj cer autorităților să modifice Codul Rutier, în așa fel încât să fie reglementată circulația trotinetelor electrice. Această cerere vine după ce, zilele trecute, o femeie care circula pe o trotinetă electrică a suferit traumatisme serioase în urma unei coliziuni cu o mașină care circula pe strada George Coșbuc din Cluj.

Utilizarea trotinetelor electrice a stârnit dezbateri serioase, care s-au intensificat după un accident produs zilele trecute. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere video din zonă arată că o femeie care circula cu o trotinetă electrică a fost accidentată de o mașină. Conducătorul auto nu a avut nici o vină, este de părere Sorin Rus, fost șef de birou în cadrul Poliției Rutiere Cluj.

Astfel de accidente sunt consecința unei legislații învechite, este de părere avocatul Radu Mititean, președintele Federației Bicicliștilor din România.

În prezent, legislația românească nu reglementează în nici un fel utilizarea trotinetelor electrice.

Mai multe detalii, într-o emisiune ViaCluj.tv

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleCrosul Companiilor aduce restricții de circulație în centrul Clujului
Next articleCentenarul Universității Babeș-Bolyai, celebrat printr-un monument
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 10 =