CJ Cluj a intervenit cu utilaje și material antiderapant pe drumurile din județ

Trimite și altora

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a intervenit cu utilaje și material antiderapant ca urmare a căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, fenomene, în urma cărora, mai multe drumuri judeţene au fost afectate, inclusiv, de polei, iar traficul rutier a fost îngreunat.

Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie 2021, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 68 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 38 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 39 de drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 434 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 256 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 92 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, potrivit CJ Cluj, în continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei și se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Forul administrativ județean a nunțat că, în cursul dimineţii zilei de luni, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 1 =