Analiză: Relansarea turismului va începe la jumătatea anului

Trimite și altora

Turismul este unul dintre domeniile care va cunoaște o relansare în mai multe trepte, reiese dintr-un studiu realizat de compania de consultanță Colliers International. Practic, tot mai mulți oameni vor călători sau își vor programa vacanțele după ce se vor vaccina împotriva coronavirusului. Însă studiul mai arată că turismul va fi mult mai local în acest an decât înainte de pandemie, pentru că mulți oameni vor prefera să călătorească cu automobilele, în locul avioanelor. În acest context, Transilvania poate fi una dintre regiunile europene care să profite de aceste tendințe.

Mai multe publicații internaționale de limba engleză le recomandă cititorilor să descopere destinații turistice mai puțin aglomerate, mai ieftine decât cele din Europa Occidentală și care sunt la îndemâna turiștilor din metropolele Europei. Una dintre aceste destinații turistice este reprezentată de Transilvania. Orașe precum Clujul și Sibiul se numără printre recomandările experților în turism, iar alături de ele se află numeroase obiective turistice din comunități rurale. Așa ar fi bisericile fortificate din sudul Transilvaniei, bisericile de lemn din Maramureș ori satele din Țara Moților. Astfel, turiștii pot descoperi Transilvania autentică, spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

Turiștii care ajung în Cluj pot descoperi obiective precum Salina Turda, Cheile Tureniului, centrul istoric al orașului Gherla, castelul poeților de la Ciucea ori băile sărate de la Dej. Ei se pot bucura de o gastronomie rafinată și diversă, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Experții în turism se așteaptă ca și în acest an, mulți dintre români să își petreacă vacanțele în țară, în contextul în care nimeni nu știe care vor fi restricțiile de călătorie de la vară, iar planurile pentru vacanțe peste mări și țări sunt foarte greu de făcut.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBilanțul COVID-19 pentru ultimele 24 de ore
Next articleEstimare: În 2021, economia clujeană va reveni la nivelul din 2019
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × one =