Berea Transylvania, premiată la Londra

Trimite și altora

O bere produsă în Transilvania a fost medaliată la cel mai important concurs european de profil, organizat la Londra. Este vorba de competiția European Beer Challenge, care a fost botezată în presa britanică drept ”Oscarurile berii”.

Berea artizanală medaliată la Londra este fabricată în Satu Mare și este distribuită la nivel național de un antreprenor clujean. Practic, la Londra, au fost trimise spre evaluare trei feluri de bere. Toate au luat medalii la categoriile lor. O bere roșie a primit medalia de aur, una neagră medalia de argint și una blondă medalia de bronz. Aceste beri au fost medaliate cu un an înainte și în Statele Unite ale Americii, spune, la Via Cluj TV, antreprenorul Adrian Handrău, cel care deține fabrica de bere.

Juriul care a evaluat berile din Transilvania nu a fost compus doar din specialiști în gastronomie, ci și din oameni care se pricep la piața berii, mai spune Adrian Handrău.

În ultimii ani, a renăscut tradiția fabricării berii artizanale. În acest moment, în România, există 42 de producători atestați. În general, antreprenorii care dețin făbricuțele de bere au mizat pe patriotismul local ori regional. Berea fabricată în Satu Mare se numește Transylvania, la Cluj există producători care livrează bere Clusa sau Klausenburg, iar în județul Neamț este fabricată berea Nemțeana.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY