Economia Clujului cunoaște o etapă de revenire accentuată. Există industrii care nu prea au avut de suferit din cauza pandemiei, precum construcțiile, altele care își revin treptat, cum ar fi producția industrială, iar altele care își vor reveni, spun experții în economie, în a doua jumătate a anului.
Potrivit studiilor realizate de experți internaționali, dar și de specialiștii Universității Babeș-Bolyai, economia Clujului a revenit într-o etapă de creștere. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ana Maria Chiciudean, există o cerere tot mai mare de forță de muncă, pentru domenii precum construcțiile.
De asemenea, mai multe companii din IT, cu capital american și britanic, au anunțat că vor face angajări la Cluj. Au fost anunțate până acum aproape 300 de posturi care vor fi scoase la concurs, însă acestea sunt doar cele menționate în diferite comunicate de presă. În realitate, există o nevoie mult mai mare de specialiști în software. Reprezentanții unei companii din domeniul medical au comandat un studiu care arată că, în săptămânile următoare, la Cluj, vor apărea peste 4.000 de noi locuri de muncă. Tendința de creștere economică se va accentua pe măsură ce va progresa și campania de vaccinare, pentru că oamenii vor fi imunizați împotriva coronavirusului. Oficial, peste 70.000 de clujeni au fost deja vaccinați în județul Cluj, însă există mulți alții care s-au vaccinat în județele din jur.
Există anunțuri de angajare și pentru ramuri economice precum serviciile pentru afaceri, proiectare, dar și comerț. Datele oficiale sunt întărite și de informații care vin din mediul privat. Un studiu realizat la nivel național arată că, doar în luna ianuarie, în România, au apărut peste 20.000 de noi locuri de muncă. 60 la sută dintre ele se află în marile orașe, care își reiau astfel locul de locomotive ale creșterii economice.