13 000 de locuri de muncă create în parcurile industriale Tetarom

Trimite și altora

Parcurile industriale deținute de Consiliul Județean Cluj reprezintă cea mai performantă investiție în infrastructura de business din România. În prezent, cele trei parcuri industriale au atras investiții directe de 700 de milioane de euro și au generat peste 13.000 de noi locuri de muncă.

Parcurile industriale create de Consiliul Județean sunt administrate de compania publică Tetarom, înființată acum 20 de ani. Potrivit evaluărilor internaționale, această companie administrează cea mai performantă infrastructură de afaceri din România, pentru că parcurile Tetarom din județul Cluj au atras un volum record de investiții, după cum spune reprezentanta companiei, Adela Mîrza, prezentă în conferința Smart City, Smart Living, organizată de Via Cluj TV.

În prezent, compania Tetarom lucrează la extinderea rețelei de parcuri industriale. Vor mai fi construite încă două astfel de parcuri, unul în comuna Feleacu, iar altul lângă Câmpia Turzii, mai spune Adela Mîrza.

O altă direcție de dezvoltare este cea a parcurilor științifice. Tetarom dorește să deschidă primul astfel de parc științific din Transilvania, Tetapolis. Acesta va fi amenajat pe o suprafață de 8,5 hectare, în Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea Tehnică. Studiul de prefezabilitate a fost realizat deja, iar studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat până în luna iulie. În a doua jumătate a anului va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția Tetapolis.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBanca Transilvania evaluată cu 14% mai mult decât în 2020
Next article120 decese din cauza COVID-19, la nivel național
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 + six =