Tot mai mulți clujeni, preocupați de eficiența energetică a clădirilor

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt preocupați de eficiența energetică a locuințelor sau a spațiilor de birouri ori de producție. Multe blocuri din Cluj au fost reabilitate cu ajutorul banilor europeni și al unor finanțări acordate de autoritățile locale. De asemenea, autoritățile locale acordă reduceri serioase de taxe și impozite locale celor care au clădiri verzi de birouri certificate conform standardelor internaționale. În Cluj Innovation Park, poiect al Primăriei Cluj-Napoca, va fi deschis și un parc științific al cărui obiectiv este cercetarea celui mai eficient mod de producere a energiei regenerabile, precum și a modalităților de stocare a acestui tip de energie.

Parcul științific din cadrul Cluj Innovation Park va fi amenajat pe o suprafață de 2,2 hectare, pe Dealul Lombului. Unul dintre scopurile sale este cercetarea celui mai bun mod de a produce energie verde în condițiile de relief și de climă de la Cluj, spune reprezentanta Transylvania Energy Cluster, Alexandra Stoica.

Acest proiect vizează și studierea diferitelor tipuri de stocare a energiei electrice verzi, mai spune Alexandra Stoica.

Proiectul parcului științific este finanțat de Uniunea Europeană, cu peste 2,5 milioane de euro. Parcul va trebui să devină funcțional până la finalul verii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleKPMG în România anunță parteneriatul cu Skyline Drones
Next articleCSR: Tabără de vacanță pentru copii în Feleacu
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 3 =