Consiliul Județean investește în reabilitarea a cinci poduri

Trimite și altora

Consiliul Județean Cluj a demarat reabilitarea a cinci poduri amplasate pe mai multe drumuri județene, respectiv pe DJ 182E în localitatea Chiuiești, pe DJ 107R în Ciurila, pe DJ 161D în localitatea Jichișu de Jos, pe DJ 103L în localitatea Mănăstireni și pe DJ 161 în satul Pâglișa, comuna Dăbâca. Investițiile se adaugă uneia similare, deja demarate de Consiliul Județean și care prevede execuția unui nou pod pe traseul DJ 108C, în localitatea Văleni din comuna Călățele.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă că „E o investiție importantă, în valoare de peste 15 milioane de lei, prin intermediul căreia ne propunem să asigurăm condiții optime de siguranță și confort atât pentru circulația rutieră, cât și pentru cea pietonală. Practic, vom reconstrui de la zero toate cele cinci poduri, conform ultimelor tehnologii în domeniu și cu respectarea celor mai exigente standarde”.

Podurile ce vor fi reabilitate nu au beneficiat de reparații capitale de la momentul construcției. În plus, ca urmare a fenomenelor meteo sezoniere care au provocat căderi abundente de apă într-un interval foarte scurt, podurile au suferit degradări semnificative ale structurii. În acest context, în urma expertizelor tehnice efectuate, s-a decis reconstruirea lor, de la zero.

Valoarea execuției pentru toate cele cinci poduri este de 14.547.428 lei, din bugetul propriu al Consiliului Județean. La această sumă se mai adaugă alți 482.568 de lei asigurați tot din bugetul forului administrativ județean pentru serviciile de proiectare tehnică.

Comments

comments

SHARE
Previous article3 611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2
Next articleDeficit bugetar de 1,14 la sută din PIB
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 − 4 =