Greco-catolicii și ortodocșii au serbat Floriile – A început Săptămâna Mare

Trimite și altora

Este vorba de una dintre ocaziile în care Mântuitorul Isus Cristos își dezvăluie natura regală, aceea de Împărat al Universului. Isus Cristos, călare pe un măgar, a fost întâmpinat de o mulțime numeroasă în Ierusalim, care agita ramuri de curmal și striga Osana. Oamenii credeau că el va fi Rege al evreilor, fără să își dea seama că Mântuitorul era mult mai mult de atât.

Floriile reprezintă sărbătoarea care deschide Săptămâna Mare, un timp special de pregătire pentru Învierea Domnului. În amintirea modului în care a fost primit Isus în Ierusalim, oamenii aduc ramuri de salcie.

Aceste ramuri sunt puse apoi, în chip de podoabă, la icoane sau în alte locuri vizibile din casă. În anumite comunități, ramurile de salcie sunt puse în ogoare, pentru a le apăra de dăunători.

În multe comunități greco-catolice, a fost preluată o tradiție latină. Ramurile de salcie sunt uscate și păstrate până în celălalt an, când sunt arse la începutul Postului Mare. În prima miercure din post, care, în tradiția romano-catolică se numește Miercurea Cenușii, oamenii își presară pe creștet, în semn de penitență, cenușa acestor ramuri.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleRectorul UBB, inclus în Top 100 manageri de succes din România în 2020
Next articleAcțiune de ecologizare a două importante drumuri turistice din județul Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 + nine =