Analiză: Piața artei din Cluj crește constant

Trimite și altora

Arta creată la Cluj devine tot mai apreciată în întreaga lume. Pe lângă pictori deja faimoși, precum Adrian Ghenie, Nicolae Maniu sau Ovidiu Avram, se afirmă și creatori precum Alexandra Andone, ale cărei lucrări sunt tot mai apreciate în țări precum Franța sau Germania.

Școala de artă din Cluj se bucură de un foarte bun renume la nivel internațional. Publicații precum Huffington Post au inclus Clujul pe lista orașelor în care este creată arta viitorului, în timp ce alte publicații, precum The Lonely Planet, apreciază centrele culturale precum Fabrica de Pensule. Există pictori ale căror lucrări sunt cotate la sute de mii sau chiar milioane de euro, dar și alți artiști care se afirmă tot mai mult la nivel internațional. Unul dintre aceștia este pictorița Alexandra Andone.

Un factor care favorizează creația artistică la Cluj este conturarea unei comunități cu un ethos aparte, mai spune Alexandra Andone.

Un element interesant este acela că artiștii din Cluj au învățat cum să utilizeze instrumente precum marketingul digital, pentru a-și promova creațiile. Astfel, ei ajung să comunice cu publicul global. În acest context, expozițiile internaționale ale pictorilor clujeni devin tot mai frecvente. În acest an, în ciuda pandemiei, au avut loc astfel de expoziții în Madrid, Paris sau Veneția.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBanca Transilvania cumpără Idea Bank
Next articleMai puțin de 200 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, în 24 de ore, în țară
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight − three =