Interes tot mai mare la Cluj pentru casele inteligente

Trimite și altora

Tot mai mulți clujeni sunt dispuși să investească în soluții care le transformă locuințele în case inteligente sau în clădiri verzi. Aceste soluții reduc consumul unor resurse precum energia electrică și vin la pachet cu scăderi ale impozitelor, pentru că autoritățile doresc să încurajeze dezvoltarea de clădiri neutre din punct de vedere al amprentei de carbon.

Conceptul de casă inteligentă este asociat cu utilizarea unor tehnologii smart, care permit interacțiunea dintre diferite dispozitive conectate la Internet. Însă, tot mai des, casele inteligente încorporează și soluții de construcție care se bazează pe noile tehnologii. Un astfel de exemplu este reprezentat de folii de protecție solară, care reduc foarte mult cazurile în care este necesar aerul condiționat, după cum spune omul de afaceri Jozsef Salak.

O soluție care se bucură de tot mai mare trecere este cea a acoperișurilor înierbate, care izolează foarte bine și care încorporează senzori care oferă date precum temperatura ori gradul de umiditate, după cum spune inginerul Arpad Abram.

Tot mai multe case inteligente îndeplinesc și standardele necesare pentru a fi declarate clădiri verzi. Obținerea acestui statut este o provocare pentru dezvoltatorii unor ansambluri imobiliare, spune experta în clădiri verzi, Alexandra Stoica.

Conceptul de case inteligente și de case verzi este tot mai des promovat și de arhitecții clujeni.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 + 14 =