Vinurile românești, tot mai apreciate la nivel internațional

Trimite și altora

Vinurile românești recâștigă tot mai multe piețe internaționale, pentru că producătorii de vin și-au schimbat modul în care se promovează. Timp de zeci de ani, mai ales în perioada comunistă, România era cunoscută pentru vinurile sale ieftine. Acum, România este cunoscută mai ales pentru vinurile sale de bună calitate.

România se numără printre cei mai importanți producători de vin din Uniunea Europeană. În ultimii 30 de ani, importante suprafețe cultivate cu viță-de-vie au fost replantate, iar producătorii de vin au început să colaboreze cu specialiști de talie internațională pentru a ridica și calitatea vinificării. Acest lucru se regăsește în calitatea vinului livrat, spune somelierul Marian Timofti.

Victor Bostan este reprezentantul unui grup de firme care deține podgorii deopotrivă în Republica Moldova și în România. Una dintre aceste podgorii, Purcari, a obținut eticheta de Furnizor Oficial al Casei Regale a Marii Britanii și pe cea de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, iar vinurile se bucură de tot mai multă apreciere pe plan internațional, spune Victor Bostan.

Podgoriile din Transilvania au început, la rândul lor, să producă vinuri albe diverse și de o calitate foarte bună, spune reprezentantul unei podgorii din Podișul Târnavelor, Villa Vinea, Mircea Matei.

Potrivit statisticilor oficiale, România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană după criteriul suprafeței cultivate cu viță-de-vie și pe locul 8 după cantitatea de vin produsă.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncepe cea de-a șasea conferință internațională a clusterelor
Next articleCluj: Au debutat zborurile spre destinații de vacanță din Grecia și Italia
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve + twelve =