2020 poate aduce creșterea exporturilor de vin

Trimite și altora

Vinurile românești se bucură de o trecere tot mai mare, atât pe piața internă, cât și pe cele internaționale. În ultimii ani, în țările din Europa de Vest, au crescut exporturile de vinuri seci, în timp ce în țări precum Polonia ori țările nordice sunt apreciate și vinurile dulci, precum și cele demiseci. Experții în domeniu afirmă că, în viitor, calitatea și cantitatea de vinuri românești exportate vor crește și mai mult. Estimările pentru acest an arată o creștere a exporturilor cu peste 7 la sută.

În ultimul deceniu, mai multe vechi podgorii au renăscut și s-au modernizat cu ajutorul fondurilor europene. Proprietarii lor au mizat depotrivă pe soiuri internaționale și pe soiuri românești. Străinii sunt impresionați de calitatea înaltă a soiurilor românești.

În prezent, România se află pe locul șapte în Europa din punctul de vedere al suprafeței cultivate cu viță de vie de soi nobil și pe locul opt din punctul de vedere al producției de vin.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVioleta Alexandru: Au mai rămas 3.000 de pensii ”întârziate” de recalculat
Next articleCompaniile clujene mizează pe robotizare, din cauza crizei forței de muncă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 − 12 =