Lucrări de întreținere pe drumul județean Ceanu Mare – Morțești – Ploscoș

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrări de întreținere ce vizează refacerea sistemului rutier pe tronsonul Ceanu Mare – Morțești – Ploscoș situat pe drumul județean 161B.

Lucrările vizează, astfel, un sector de drum în lungime de aproape 12 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 11+827.

”𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑚𝑎𝑟𝑎𝑡 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑜𝑎𝑟𝑒𝑐𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑟𝑢𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑑-𝑒𝑠𝑡 𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑖 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑇𝑢𝑟𝑑𝑎, 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎 𝑗𝑜𝑛𝑐𝑡𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑆𝑎𝑙𝑖𝑛𝑎 𝑇𝑢𝑟𝑑𝑎, 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙𝑢𝑖”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Vor fi executate lucrări constând în plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, realizarea stratului de balast cu așternere mecanică, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea sau prelungirea de podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și montarea de parapeți metalici.

În această fază se execută lucrări constând în lărgirea căii de rulare, săpături și realizarea de fundație din blocaj de piatră brută în zonele afectate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six − five =