Noua rețea de apă din Cojocna, aproape de finalizare

Trimite și altora

Compania de Apă Someș SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean (CJ) Cluj este acționar majoritar, continuă în ritm alert proiectul de înlocuire a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna.

În momentul de față, lucrările înregistrează un progres de circa 80%.

„𝑆𝑡𝑎𝑡𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝐵𝑎𝑖𝑙𝑒 𝐶𝑜𝑗𝑜𝑐𝑛𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑧𝑎 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑎𝑚𝑝𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑒𝑑𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒, 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑡𝑒𝑎𝑢𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎. 𝑁𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑐𝑎, 𝑝𝑎𝑛𝑎 𝑖𝑛 𝑡𝑜𝑎𝑚𝑛𝑎, 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒, 𝑖𝑎𝑟 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑖𝑐𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑖 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑖, 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑖 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑏𝑢𝑔𝑒𝑡𝑢𝑙 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Concret, până la începutul lunii August 2021, executantul lucrării a montat noua conductă de apă pe o lungime de peste 1.500 m. De asemenea, au fost realizate 26 de branșamente la imobile și montați doi hidranți care permit alimentarea autospecialelor de pompieri în caz de incendiu. În acest moment se lucrează pe străzile Republicii, Șerpa, Andrei Mureșanu și Cuza Vodă.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată în cursul lunii octombrie a.c., constructorul va monta încă 220 m de rețea de apă, respectiv 23 de noi branșamente la imobile.

Costul total al investiției, în cuantum de aproximativ 800.000 lei, este asigurat din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit din redevența și impozitul pe profit datorate Consiliului Județean de către Compania de Apă „Someș”.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen + nineteen =