Lucrări de întreținere pe tronsonul Apahida – Cojocna – Iuriu de Câmpie, DJ 161A

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat lucrări de întreținere pe tronsonul Apahida – Cojocna – Iuriu de Câmpie, situat pe drumul județean 161A.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector de drum în lungime de 21 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+000. Din acești 21 de km, 14 urmează a fi și asfaltați, respectiv cei cuprinși între km 7+000 și 21+000.

„Importanța acestor lucări e dată atât de zona extrem de vastă a județului pe care DJ 161A o deservește prin joncțiunea la drumul național DN 1C, cât și de faptul că asigură, în fiecare an, accesul a zeci de mii de turiști la Băile Cojocna”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alim Tișe

Potrivit CJ Cluj, lucrările au demarat din localitatea Iuriu de Câmpie și se desfășoară pe direcția Cojocna – Apahida.

În această fază sunt executate, în paralel, lucrări constând în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil a acostamentelor, dar și lucrări de așternere a covorului asfaltic pe sectorul de drum unde s-au realizat, în prealabil, lucrările pregătitoare în vederea asfaltării. Până în acest moment au fost deja asfaltați peste 3 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 + three =