Extinderea serviciilor de canalizare în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc

Trimite și altora

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean (CJ) Cluj este acționar majoritar, a demarat achiziția publică în vederea contractării lucrărilor de extindere a canalizării în localitățile Jucu de Sus și Jucu de Mijloc.

În momentul de față, comuna clujeană Jucu beneficiază de un sistem complet de alimentare cu apă, respectiv de un sistem de canalizare pe raza localităților Jucu de Mijloc și Jucu Herghelie. În satul Jucu de Sus rețeaua de canalizare urmează a fi executată după finalizarea licitației.

„𝘋𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘦𝘤𝘰𝘯𝘰𝘮𝘪𝘤𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦, 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪, 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘯𝘰𝘪 𝘴𝘪 𝘯𝘰𝘪 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘮𝘶𝘯𝘤𝘢, 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢 𝘰 𝘳𝘦𝘨𝘢𝘯𝘥𝘪𝘳𝘦 𝘢 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘶𝘵𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘦. 𝘓𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦𝘪 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢𝘵𝘦, 𝘵𝘰𝘵𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘮𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘢𝘧𝘭𝘢𝘵𝘪 𝘱𝘦 𝘳𝘢𝘻𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘰𝘶𝘢 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘪 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘵𝘪 𝘭𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Ca urmare a creșterii numărului de locuitori din cele două localități, dar și în vederea stopării deversărilor apelor uzate în fose de către imobilele care, în prezent, nu sunt racordate la rețeaua publică de canalizare, Consiliul Județean Cluj împreună cu reprezentanții Companiei de Apă Someș au luat decizia extinderii acesteia.

Concret, noua rețea va fi prelungită pe o lungime cumulată de peste 5.800 m, de-a lungul căreia se vor construi cca. 90 de racorduri la imobile. Pe traseul conductelor se vor monta și cinci stații de pompare ape uzate menajere.

Valoarea estimată a contractului de execuție a lucrărilor este de aproximativ 4.000.000 lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID).

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

11 − 2 =