NASA Space Apps Challenge dă startul înscrierilor

Trimite și altora

NASA Space Apps Challenge deschide înscrierile celei de-a zecea ediții a hackathonului care se va desfășura  simultan, online, în perioada 2-3 octombrie, în patru orașe din România și în alte sute de locuri din întreaga lume. Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”, prin care NASA aniversează cele zece ediții desfășurate până acum, dedicate inovației, colaborării și comunității.

NASA Space Apps Challenge reunește în parteneriat 10 agenții spațiale

Pentru a marca a zecea ediție a celui mai mare hackathon din lume și a implica un număr și mai mare de comunități, anul acesta NASA Space Apps Challenge reunește în parteneriat zece agenții spațiale: ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, Agenția Spațială Canadiană, Agenția Spațială Australiană, Agenția Spațială Braziliană, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Paraguayană, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud și Agenția Spațială Națională din Bahrain se vor alătura agenției NASA.

Tema NASA International Space Apps Challenge 2021 este „Puterea lui zece”

Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”. Anul acesta, Space Apps va adăuga patru noi categorii tematice, ridicând la zece numărul premiilor globale. Categoriile de premii vor fi anunțate în săptămânile următoare. Entuziaștii sunt invitați să se inspire și din filmele de pe Youtube ale NASA Space Apps Challenge.

La NASA International Space Apps Challenge sunt invitați să participe oameni de știință, antreprenori, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, povestitori, producători, constructori etc. din întreaga lume. Timp de 48 de ore, aceștia vor accesa datele deschise ale NASA și vor lucra împreună pentru a găsi soluții ingenioase pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu, pe care NASA le propune spre soluționare în această ediție a hackathonului. Proiectele depuse vor fi evaluate de experții agenției spațiale și vor fi selectați câștigătorii pentru cele zece premii globale.

În România, hackathonul se va desfășura online în orașele București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY