Ultimele săptămâni de vacanță: Taberele de științe atrag mulți copii

Trimite și altora

Până la începutul școlii mai este doar o jumătate de lună, iar părinții și profesorii caută modalități plăcute pentru a le trezi copiilor interesul pentru materiile pe care le vor studia în noul an școlar. Una dintre aceste modalități este organizarea de tabere de științe. Copiii au ocazia să recupereze unele deficiențe de înțelegere apărute din cauza predării on-line, pot socializa cu alți copii și pot prinde gustul unor materii precum matematica, informatica sau astronomia.

Taberele de științe sunt organizate atât în Cluj, cât și în sate pitorești din Munții Apuseni. Copiii îmbină orele în care explorează științele cu orele de activitate în aer liber, în care explorează natura. Cele mai faimoase tabere de astronomie sunt organizate în satul Mărișel, unde funcționează un observator astronomic, condus de cercetătorul științific Paul Dolea.

De un mare interes se bucură taberele de informatică, în care copiii învață programare cu ajutorul unor jocuri.

Sunt la modă și taberele de matematică, taberele de biologie și cele de fizică. Durata standard a unei tabere este de o săptămână, iar costurile ei variază între 250 și 850 de lei pentru un copil.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVia Cluj TV: Cea mai modernă facilitate de tratare a apei uzate din Europa se află în Republica Moldova
Next article238 de persoane, la ATI, din cauza COVD-19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 5 =