Serviciul de Ajutor Maltez în România are o nouă conducere

Trimite și altora

Membrii Adunării Generale a Serviciul de Ajutor Maltez în România au ales noua conducere a organizației, care va avea un mandat de patru ani. Evenimentul a avut loc la Tabăra de Tineret din Micfalău (Covasna), exact în anul în care Serviciul de Ajutor Maltez în România aniversează trei decenii de activitate.

Noul Consiliu Director are următoarea componență:

Președinte de onoare: Puskas Balint Zoltan

Președinte: Denes Mihaly

Vicepreședinți: Tischler Ferenc și Hegedus Gergo (este și conducătorul Tineretului Maltez)

Membrii: Fari Palko Ilona, Laszlo Lajos și Pallai Kristof

Îndrumător spiritual: pr. Veress Stelian

Coordonator activități medicale și pentru situații de urgență: Laszlo Erika

”Continuarea tradiției malteze și dezvoltarea activității pentru sprijinirea semenilor noștri trebuie să fie principala prioritate a Serviciului de Ajutor Maltez pentru perioada următoare. Pentru a atinge acest scop, dorim să înființăm noi sucursale și în zonele țării în care încă nu suntem prezenți în mod constant”, a declarat președintele de onoare al Servicului de Ajutor Maltez, Puskas Balint Zoltan.

”Deja, Serviciul de Ajutor Maltez are o prezență bine consolidată în România. Desfășurăm proiecte în domenii precum îngrijirea persoanelor în vârstă, educarea copiilor cu dizabilități, activități pentru integrarea socială a copiilor din comunități vulnerabile, sprijinirea familiilor cu posibilități materiale scăzute, acordarea primului ajutor și intervenția în situații de urgență. Toate activitățile noastre sunt desfășurate după principiile asumate prin deviza noastră: Păstrarea Credinței și ajutorarea celor în nevoie! Sau, atlfel spus: Rugându-ne să ajutăm, din iubire!”, a declarat președintele Serviciului de Ajutor Maltez în România, Denes Mihaly.

Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost înființat în mai 1991, la Cluj. Acesta este concretizarea prezenței Ordinului Suveran de Malta în România. Ordinul a fost creat în timpul Cruciadelor, în Țara Sfântă, pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie și este una dintre cele mai venerabile instituții din lumea creștină.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY