Numărul tinerilor români fără ocupație a crescut cu 5,3 la sută

Trimite și altora

Consecințele economice ale pandemiei îi afectează mai ales pe tineri. Europarlamentarul român Dragoș Pîslaru (USR PLUS/Renew) cere autorităților să ia măsuri pentru reducerea acestui fenomen.

”După nici un an de pandemie, procentul tinerilor fără un loc de muncă din România a crescut semnificativ.

România se clasa pe locul 2 în rândul țărilor în care pandemia a afectat capacitatea de angajare a tinerilor #NEET – persoane neangajate cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani –, la începutul lui 2021, arată datele Eurostat.
Mai precis, rata șomajului NEET în România a crescut cu 5,3% față de ultimul semestru din 2019.
Pe primul loc în acest clasament al creșterii cauzate de pandemie a șomajului NEET se clasează Letonia, cu 6,9%, iar Ciprul urmează România cu 3,3%.
Media europeană este însă de 1,3%.
În același timp, în mod previzibil, a crescut și riscul de sărăcie și excluziune socială pentru această categorie.
Ei sunt cei care, spun unii, „ar trebui să ne plătească pensiile”. Haideți să le și creăm această posibilitate. Este responsabilitatea noastră ca țară să le creăm oportunități!
În Parlamentul European, noi am făcut și continuăm să creăm toate pârghiile necesare statelor membre. Bani sunt, proiecte sunt, totul e să fie și voință politică și capacitate tehnică în țară, mai precis în Guvern.
Este rușinos să lăsăm în urmă doar scandaluri, măsuri incoerente și pe repede înainte care nu țin cont de viitorul tinerilor pe termen lung”, a spus Dragoș Pîslaru.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY