S-a recepționat reabilitarea Palatului Reduta din Cluj-Napoca VEZI care a fost valoarea lucrărilor

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat procedura de recepție a lucrărilor care au vizat reabilitarea imobilului în care funcționează secția pavilionară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea forului administrativ județean.

Contractul care a vizat intervențiile asupra acestui monument istoric emblematic al Clujului a fost derulat în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene ,,Restaurarea anvelopei Palatului Reduta, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei”.

,,𝐴𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑜 𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑝𝑙𝑢𝑠 𝑐𝑎, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑓𝑜𝑛𝑑𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑛𝑒𝑟𝑎𝑚𝑏𝑢𝑟𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒, 𝑠𝑎 𝑟𝑒𝑑𝑎𝑚 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑏𝑖𝑗𝑢𝑡𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑟ℎ𝑖𝑡𝑒𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑓𝑎𝑟𝑚𝑒𝑐𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑜𝑑𝑖𝑛𝑖𝑜𝑎𝑟𝑎. 𝑉𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑎𝑛𝑢𝑎𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑖 𝑠𝑖 𝑚𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒, 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑢𝑙 𝐸𝑡𝑛𝑜𝑔𝑟𝑎𝑓𝑖𝑐 𝑎𝑙 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑖𝑙𝑣𝑎𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑖𝑠𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎 𝑜𝑎𝑠𝑝𝑒𝑡𝑖𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛, 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑜𝑛𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙 𝑐𝑢 𝑜 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑟𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑖𝑙𝑣𝑎𝑛𝑖𝑎 𝑠𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑡𝑎𝑟𝑎” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Recepționarea lucrărilor atestă faptul că acestea s-au derulat conform documentațiilor și autorizației eliberate în acest scop, astfel încât vizitatorii Muzeului Etnografic al Transilvaniei să aibă acces într-un spațiu modern și care îndeplinește toate standardele de siguranță.

Proiectul a vizat restaurarea fațadei clădirii prin înlăturarea vechilor tencuieli, rerostuiri, zugrăveli, montarea de glafuri noi la ferestre, repararea ornamentelor și vopsirea grilajelor. Intervențiile la nivelul acoperișului-anvelopei nord a Palatului Reduta au constat în înlocuirea învelitorilor din țiglă ceramică solzi și a tablei din zona ceasului, alături de alte lucrări conexe. Reabilitarea a cuprins, de asemenea, subsolul, unde peste scara de acces a fost montată o copertină de protecție din sticlă laminată, s-a intervenit la nivelul tencuielilor, a pardoselilor încăperilor, au fost montate balustrade metalice la scări și au fost înlocuite uși. Totodată, parterul, etajul 1 și mansarda au fost parte a acestui amplu proces de reabilitare iar pentru asigurarea circulației vizitatorilor, dar nu numai, a fost montată și o nouă poartă din lemn. Amenajările exterioare au vizat, în principal, înlocuirea pavajului existent cu unul nou semicarosabil din piatră cubică, aplicarea unei membrane de protecție și ventilație a zidurilor din jurul clădirii, nivelarea pământului.

Derulată pe o perioadă de 33 de luni, investiția finanțată din fonduri nerambursabile a avut o valoare totală de 5.309.699, 18 lei, cu TVA.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − 11 =