EON a modernizat sistemul de iluminat al Școlii Gimnaziale Iernut

Trimite și altora

Școala Gimnazială Iernut se poate mândri cu faptul că în ultimii ani toții elevii care au absolvit clasele a VIII-a au continuat studiile liceale. Cei 600 de copii care învață acum la această școală au un motiv de bucurie în plus: sălile lor de clasă oferă condiții care îi ajută să aibă performanțe școlare mai bune.  Astfel, au fost puse în funcțiune sisteme de iluminat moderne cu tehnologie LED în toate spațiile școlii din Iernut, inclusiv în sediile administrative, holuri etc. 

Totul a fost posibil urmare a proiectului „Energie în școlile copilăriei” al E.ON Energie România, prin intermediul căruia este modernizată infrastructura școlară.

“Schimbarea corpurilor de iluminat în toate clădirile școlii noastre din Iernut a adus beneficii prin faptul că elevii au condiții mai bune de studiu. Mulțumim E.ON în numele celor 600 de copii care învață aici”, spune prof. Horațiu Octavian Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale Iernut.

Noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat. Astfel, este redusă presiunea pe bugetul alocat școlii. Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%.

Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”.

E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Comments

comments

SHARE
Previous articleS-a recepționat reabilitarea Palatului Reduta din Cluj-Napoca VEZI care a fost valoarea lucrărilor
Next articleUn nou deces sub 30 de ani, din cauza COVID-19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − 12 =