Totul a fost posibil urmare a proiectului „Energie în școlile copilăriei” al E.ON Energie România, prin intermediul căruia este modernizată infrastructura școlară.
“Schimbarea corpurilor de iluminat în toate clădirile școlii noastre din Iernut a adus beneficii prin faptul că elevii au condiții mai bune de studiu. Mulțumim E.ON în numele celor 600 de copii care învață aici”, spune prof. Horațiu Octavian Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale Iernut.
Noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat. Astfel, este redusă presiunea pe bugetul alocat școlii. Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%.
Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”.
E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.