Germanii de la Emz investesc 5 milioane de euro la Reșița

Trimite și altora

Compania germană Emz, cu sediul în Nabburg, Bavaria, a decis să înființeze o nouă unitate de producție în Reșița. Proiectul de investiție al companiei bavareze în valoare de circa 5 milioane de euro înseamnă pentru oraș într-o primă fază între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă. În același timp înseamnă încă un partener de afaceri local important, care pe viitor dorește să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar UBB din Reșița. Producția urmează să înceapă în toamna anului 2022.

Emz, producător german de produse de tehnologii electrocasnice și de mediu, construiește o unitate de producție cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al orașului. „Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost cu siguranță sprijinul oferit de administrația locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv și de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la Emz.

Echipa AHK Romania, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, bazându-se pe încredere reciprocă, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România. „Prin activitatea noastră de consultanță oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajați în România. Relațiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activități și servicii de consultanță, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor economice bilaterale”, a declarat directorul general al AHK, Sebastian Metz.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAproape 20 000 de pacienți COVID-19, în spitalele din țară
Next articleBilanțul coronavirus pentru ultimele 24 de ore
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 1 =