A fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Trimite și altora

Joi, 11 noiembrie 2021, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

„𝘌 𝘶𝘯 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘢𝘴 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘭 𝘧𝘢𝘤𝘦𝘮 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘪𝘢 𝘦𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘭𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫 𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘤𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘳𝘥-𝘷𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘵𝘢𝘳𝘢. 𝘈𝘷𝘢𝘯𝘥 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢, 𝘪𝘢𝘳 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘥𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘧𝘪𝘪𝘯𝘥 𝘪𝘯 𝘤𝘶𝘳𝘴, 𝘴𝘶𝘯𝘵𝘦𝘮 𝘪𝘯𝘤𝘳𝘦𝘻𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘤𝘢 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘷𝘢 𝘧𝘪 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘴𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Estimarea este că proiectul, în valoare de peste 500 milioane euro, va fi realizat într-o perioadă de șapte ani iar implementarea acestuia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × one =