Turism: Pădurea Hoia-Baciu, promovată în presa internațională

Trimite și altora

Mai multe publicații internaționale promovează Pădurea Hoia – Baciu, despre care relatează că este cea mai faimoasă pădure bântuită din lume. Mai multe publicații britanice menționează legendele legate de această pădure de la marginea Clujului, iar unele ghiduri de călătorie recomandă această destinație amatorilor de senzațional.

Pădurea Hoia Baciu este faimoasă datorită legendelor legate de presupusele fenomene paranormale care s-ar petrece acolo. Există o zonă cu copaci contorsionați, precum și o poiană rotundă, a cărei existență s-ar datora, potrivit unor legende, extratereștrilor. Mai mulți oameni spun că au zărit în zonă fenomene inexplicabile, iar unii turiști vin cu speranța că le vor observa, spune reprezentanta unui hotel din zonă.

O altă legendă spune că în această pădure ar fi dispărut un păcurar cu 200 de oi și că ar fi reapărut neschimbat, peste mulți ani, fără să își amintească nimic din cele petrecute în această perioadă. Turiștii care vizitează acest loc privesc aceste legende cu reținere amestecată cu amuzament.

Dincolo de legende, Pădurea Hoia Baciu rămâne un brand turistic al Transilvaniei, astfel că tot mai multe agenții de turism din Occident recomandă clienților lor această destinație.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 − 3 =