Rețea de canalizare pentru localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de înființare a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Borșa și Borșa-Cătun.

În prezent, atât reședința comunei Borșa cât și satul învecinat Borșa-Cătun nu dispun de un sistem centralizat de colectare, transport și epurare a apelor uzate menajere.

“𝘚𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘮 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦𝘭𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘮𝘦𝘯𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪𝘦 𝘭𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳. 𝘈𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘴𝘦 𝘱𝘭𝘪𝘢𝘻𝘢 𝘱𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘢 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘴𝘪 𝘢 𝘊𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘪𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢 𝘚𝘰𝘮𝘦𝘴, 𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵 𝘭𝘢 𝘳𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, pentru rezolvarea acestei situații, Primăria comunei Borșa a realizat un proiect ce prevede înființarea unei rețele de canalizare pe o lungime cumulată de aproape 20.000 de metri. Aceasta a fost proiectată să funcționeze în sistem gravitațional pe cca. 90% din lungimea ei totală, restul urmând a fi realizată sub presiune. Ca urmare a acestui fapt, investiția prevede și amplasarea, suplimentar, a două stații de pompare a apei uzate. De asemenea, pentru tratarea apelor uzate va fi construită o stație de epurare.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + two =