O nouă etapă în procesul de elaborare a Strategiei Dezvoltării Teritoriale a județului Cluj

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului Cluj, document ce poate fi consultat atât în format fizic, la sediul celor două instituții, cât și electronic la adresa www.patjcluj.ro.

Obținerea avizului de mediu este necesară din perspectiva evaluării impactului pe care îl pot avea asupra mediului investițiile prevăzute în noul Plan de Amenajare a Teritoriului Județului (PATJ) Cluj. Astfel, principalul obiectiv urmărit este de a evita afectarea, în sens negativ, a ariilor naturale protejate din județ.

„𝘖𝘣𝘵𝘪𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘢𝘷𝘪𝘻 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘦𝘵𝘢𝘱𝘢 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪𝘷𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘯𝘰𝘪𝘪 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘶𝘳𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘢 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪. 𝘜𝘭𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳, 𝘥𝘶𝘱𝘢 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘪 𝘱𝘢𝘳𝘤𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘦𝘵𝘢𝘱𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘢, 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘢 𝘢 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘦𝘪 𝘷𝘢 𝘧𝘪 𝘴𝘶𝘱𝘶𝘴𝘢 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘣𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘱𝘭𝘦𝘯𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘧𝘰𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯” a menționat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului este parte componentă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj, document care conține principalele obiective pe care județul urmărește să le îndeplinească în perspectiva anului 2030. Fiind elaborat de specialiști ai Băncii Mondiale, în baza acordului de asistență tehnică încheiat de Consiliul Județean Cluj în anul 2019, noul PATJ reflectă extrem de fidel actualele direcții și priorități de dezvoltare a județului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seven − four =