Analiză BT: România ar putea depăși Polonia la capitolul PIB/capita

Trimite și altora

România ar putea depăși Polonia la capitolul PIB/capita, reiese dintr-o analiză realizată de specialiștii Băncii Transilvania. Potrivit acestei analize, există o convergență foarte puternică între economiile celor două state, înregistrată în perioada 2010 – 2019, astfel încât ele au ajuns la niveluri foarte apropiate.

Potrivit directorului de Analiză Macroeconomică din cadrul BT, Andrei Rădulescu, în anul 2019, PIB-ul/capita al Poloniei reprezenta 75,7 la sută din PIB-ul/capita mediu al Uniunii Europene, în timp ce România se afla la 72 la sută. În anul 2020, economia României a performat mai bine decât economia Poloniei. Specialiștii BT sunt de părere că România ar putea depăși Polonia la jumătatea acestui deceniu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleProiect clujean de aproape 30 milioane de lei, selectat pentru finanțare
Next article415 persoane, la ATI, în țară, din cauza COVID-19
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × one =