Clujul va avea un nou mall

Trimite și altora

Clujul va avea, în curând, un nou centrul comercial de tip mall. Acesta va fi situat pe Calea Turzii, acolo unde se află în prezent fabrica de medicamente Ferrosan.

Fabrica, fondată în anul 1993, de femeia de afaceri Viorica Ilieș, care a avut și o scurtă carieră politică în Partidul Umanist Român, a fost cumpărată în anul 2011 de grupul american Pfizer. Acesta a schimbat numele companiei din Alsifcom în Ferrosan. În anul 2019, pachetul majoritar de acțiuni al fabricii clujene a fost preluat de grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK).

Fabrica producea mai ales suplimente alimentare, care erau destinate pieței din Federația Rusă. În ultimii ani, fabrica a avut o cifră de afaceri mai mare de șase milioane de euro și 85 de angajați. Profitul ei depășea o jumătate de milion de euro pe an.

Însă grupul britanic a decis să o vândă unei companii clujene, Hexagon Offices. Aceasta este condusă de Florin Mariș și îi are printre acționari pe Raul Ciurtin și familia Dobra. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

Proprietatea vândută de GSK se compune dintr-o clădire de birouri de 2.000 de metri pătrați, depozite de 3.800 de metri pătrați și o suprafață de teren de 12.800 de metri pătrați. În locul fabricii urmează să fie amenajat un centru de tip mall, care va avea și spații de birouri.

Grupul Hexagon Offices deține, în imediata vecinătate a acestei proprietăți, și clădirea Hexagon. Aceasta trebuia, inițial, să adăpostească un spital privat, Pelikan, apoi a fost preluată de grupul maghiar Kesz. Ulterior, ea a fost cumpărată de compania clujeană.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite date legate de noul mall din Cluj.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 3 =