Vezi cum se circulă pe drumurile din județul Cluj

Trimite și altora

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de marți, 25 ianuarie 2022, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. In același timp însă, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate – în medie -18 grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 24 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 8 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 8 drumuri judeţene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de luni s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în perioada 22 – 25 ianuarie, s-a intrervenit, inclusiv prin revizii, pe 30 de drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 331 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, de asemenea, în perioada 22 – 25 ianuarie, s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 97 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. Se impune a fi reamintit in acest context faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii și poleiului de pe carosabil.

Reamintim în acest context faptul că orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: office.dadpp@cjcluj.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four × one =