Managerul clusterului Transilvania IT este noul consul onorific al Estoniei la Cluj

Trimite și altora

Managerul clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean, este noul consul onorific al Estoniei la Cluj. Estonia este una dintre țările europene renumite pentru gradul înalt de digitalizare.

Consulatul va avea acoperire în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Satu Mare. La depunerea jurământului a luat parte Ambasadorul Estoniei în România, Bulgaria și Moldova, Ingrid Kressel.

„După anexarea Crimeei, în anul 2014, România și Estonia au realizat împreună că, pentru consolidarea cooperării și dialogului nostru politic, avem nevoie de prezență diplomatică bilaterală în ambele țări, dar și de implicare în ariile cruciale pentru dezvoltarea unei societăți: economie, cultură, educație, turism. În anii pandemiei, Clujul a avut parte de un masiv avans tehnologic, datorită modului în care structurile de autoritate, ONG-urile și universitățile lucrează împreună. Sunt foarte bucuroasă să îi urez bun venit doamnei Bianca Muntean în familia globală de Consuli Onorifici estonieni, ce numără aproape două sute de membri puternici ai corpului diplomatic!”, a afirmat și Excelența Sa, Ambasadorul Estoniei în România, Ingrid Kressel, în cadrul evenimentului.

„Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de unitate. Avem nevoie de coeziune. Trebuie să ne bazăm unii pe alții și să punem în practică valorile pe care a fost fondată Uniunea Europeană: demnitate umană, libertate, democrație, egalitate, stat de drept și drepturi ale omului. A avea Consulatul Onorific al Estoniei la Cluj-Napoca reprezintă o mare onoare pentru mine și pentru oraș și vreau să vă mulțumesc tuturor pentru încredere. Aceasta este o oportunitate de a ne apropia națiunile și de a crea noi momente cheie în dezvoltarea lor”, a spus Bianca Muntean.

Anul trecut, România și Estonia au sărbătorit 100 de ani de relații diplomatice. Estonia este prima țară din lume care a digitalizat integral sistemul de guvernare, în mai puțin de 30 de ani de la obținerea independenței, iar Ambasada Republicii în România a fost deschisă în 2016, cu numai șase ani în urmă. Viteza de reconstrucție, nevoia de libertate și circulație a datelor, dar, mai ales, grija față de timpul cetățeanului și calitatea vieții lui, i-au asigurat locul în istoria modernă a statelor web 2.0. Așadar singurul eveniment pentru care cetățenii sunt nevoiți să se prezinte fizic într-o instituție rămâne căsătoria, iar cetățeni ai oricărei altă țară pot să obțină o rezidență virtuală prin aplicație online în câteva săptămâni.

Consulatul va avea sediul pe strada Constantin Brâncuși nr 57-59.

Comments

comments

SHARE
Previous articleWizz Air oferă în continuare bilete gratuite pentru refugiații ucraineni
Next articleAeroportul Internațional din Cluj va deveni ”verde” până în 2050
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − sixteen =